opc_loader

Open App mededeling Wahoo Fitness

Open App mededeling Wahoo Fitness

Het komt incidenteel voor dat een nieuw geleverde Wahoo Fitness RFLKT of dat nu de normale of de Plus versie is, niet wil pairen, niet wil koppelen met de Apple iPhone. Een vervelend fenomeen, temeer omdat je hem net uit de doos hebt gehaald, geen goede eerste indruk. Zodra je een dergelijke Reflect aanzet en de Wahoo app inschakelt gaat de fietscomputer nieuwe firmware installeren. Dit is op zich prima maar nadat dit klaar is wil de RFLKT vervolgens geen connectie meer maken. In het scherm lees je dan 'Open App'. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem.

Wat moet je doen in geval van de Open App message

  1. Vergeet de Wahoo Fitness RFLKT Sensor in de Wahoo app.
  2. Ga naar de bluetooth instellinegen op de iPhone en vergeet daar ook de reflect.
  3. Stop elke app op je telefoon (dubbel klik home button en swipe ze weg)
  4. Zet de iPhone echt uit.
  5. Reset de RFLKT door de bovenste twee knoppen 10 seconden ingedrukt te houden. Hij gaat daardoor uit en aan.
  6. Zet nu de iPhone weer aan en open de Wahoo app.
  7. Zet nu de fietscomputer aan via de linker bovenste knop.
  8. Voeg de RFLKT weer toe als sensor en wacht heel even,5 seconden voordat je hem bewaard.

 

Dat zou moeten volstaan om hem werkend te krijgen. Als het goed is moet hij het nu doen, normaal werken en is het bericht. Werkt het nog niet? Stuur hem dan naar mij en ik ga hem vervangen voor je.
Werkt deze methode voor je? Laat dat onderstaand even weten, daar help je mij en anderen weer mee. Vele veilige fiets kilometers toegewenst!!!!

Inmiddels is de Wahoo Fitness RFLKT overigens vervangen door de Wahoo Fitness ELEMNT Mini. Zag er even naar uit dat Wahoo alleen nog grote, van GPS voorzien fietscomputers zou voorzien maar gelukkig is er nu toch de Mini gekomen. Een kleine slimme fietscomputer voor enkel de essensiele fietsgegevens zoals hartslag, snelheid, cadans en afstand maar die je toch kunt indelen met je iPhone of Galaxy.

 

Terug