opc_loader

4iiii Precision Shimano XT M8000 crank-arm wattage meter

Specificaties: 4iiii Precision Shimano XT M8000 vermogensmeter

 • Aanbieding Let op: 4iiii - Korting actie - bestel nu - klaar voor het nieuwe seizoen!
 • Lichtgewicht en compacte wattagemeter
 • Zeer nauwkeurige en betrouwbare data
 • Montage op de linker Shimano XT crank
 • Doorbuiging wordt gemeten met een 3-assige rekstrook (3D Powermeter)
 • Batterij-notificatie bij minder dan 15% batterij capaciteit
 • Eenvoudig te installeren en onderhouden
 • Smartphone compatibiliteit via ANT+ en Bluetooth
 • Te combineren met gebruiksvriendelijk 4iiii app
 • Mogelijkheid tot het installeren van nieuwe firmware,functies en updates
 • Levensduur batterij (CR 2032 knoopcel): 100+ uur
 • Extra gewicht wattagemeter mountainbike slechts: 9 gram
379,00

Lengte crank-arm

 • 170 MM
 • 175 MM

Niet thuis? Geen punt - Haal je bestelling op bij de Albert Heijn of Gamma
Kies je afhaalpunt zometeen bij het afrekenen.....

Voorraad
Aantal op voorraad:
  1  items
Verzendmethode
Post NL:
0,00
Levertijd:
Vandaag voor 16.00 besteld, morgen gratis bezorgd
Beschrijving

Er zijn niet zoveel wattagemeters beschikbaar voor de MTB. Gelukkig is daat het Canadese 4iiii dat een uistekende vermogensmeter maakt die geschikt is voor de meest gebruikte groep op de mountainbike, de Shimao XT groep. 4iii is inmiddels een geronomeerd merk, Quick-Step gebruikt ze en ook het Olympisch team van Canada. Installatie is eenvoudig, Oude crank eraf, nieuwe erop, app installeren op je smartphone of tablet, crank een rondje laten draaien, via Bluetooth connecten en met de app calibreren, klaar. De voordelen van het trainen met een vermogensmeter zijn inmiddels bekend bij menig fiets liefhebber. Je vermogen is de meest eerlijke factor wanneer je dit tijdens een trainingsrit gaat meten. Hartslag is beïnvloedbaar en (gemiddelde) snelheden zijn afhankelijk van heel veel factoren. Of je nu wind tegen hebt of wind mee; het wattage blijft gelijk, echter de snelheid zal in het geval van wind mee een stuk hoger liggen. Hetzelfde is van toepassing bij het klimmen en afdalen met een mountainbike.

Meet waar het telt

Tot voor kort waren wattage meters door hun hoge prijs alleen toegankelijk voor wedstrijd fietsers die je normaliter in de Tour de France ziet. Tijden veranderen gelukkig en deze 2e generatie 4iiii Precision vermogenmeter maakt het mogelijk om een geweldig inzicht te krijgen in de power die je benen naar je pedalen sturen. Om dit te kunnen meten heeft de Canadese fabrikant een sensor in de crank-arm gebouwd. Deze registreert alle krachten die op de crank-arm worden uitgeoefend in drie dimensies: de buiging, de kromming ( torsie ) en de axiale ( lengterichting ). Dit met een verbijsterende 99% nauwkeurigheid, als goed kijkt zie je zo ook zitten op de fietsen van Quickstep. Het vermogen wordt gemeten van 1 been en maal 2 gedaan. Het klopt dat sommige wielrenners een klein verschil in kracht in het linker en rechterbeen hebben maar dat gezegd hebbende, verschil is normaliter minimaal. Natuurlijk is er concurrentie van bijvoorbeeld de Garmin Vector 3 serie naar die kosten ver boven de duizend euro. Door de techniek van 4iiii wordt de prijs aantrekkelijk en haalbaar zonder dat het een rib uit je lijf wordt

Beschikbaar voor diverse Shimano crankstellen

Waar je bij mij in investeert, is een nieuwe linker crank-arm van het crankstel met daarin de geïntrigeerd vermogensmeter. Op dit moment heb ik hem beschikbaar voor de Shimano racefiets modellen 105, Ultegra 6800, Dura Ace 9000 en voor de MTB de XT en de XTR serie. Ook de lente van de crank is belangrijk, beschikbaar is 165 mm,170 mm, 172,5 mm en 175 mm. Allen enkel in het zwart.

Compatibel met vele fietscomputers en fiets app's

De Precision 2.0 beschikt over ANT+ en Bluetooth Smart en is compatibel met zeer veel fietscomputers zoals de Garmin Edge en Wahoo Fitness ELEMNT. Vroeger waren vermogensmeters lastig te monteren en vereisten ze allerlei mechanische aanpassingen van de fiets. Nu kunt u bij mij een 4iii Precision 2.0 kopen en installeert je deze zelf in een paar minuten. Je hebt geen hulp nodig van de fietsenmaker en hoeft jouw fiets niet achter te laten. Het vergt geen complexe afstelling van aandrijving of wielen en er hoeven geen externe sensoren te worden geïnstalleerd.

Als fijne bijkomstigheid meet de pedaalarm sensor ook de cadans oftewel het trapritme. De vermogensmeter voegt slechts 20 gram toe en gebruikt een CR2032 knoopcel batterijtje dat eenvoudig is te vervangen. Batterijtje gaat ongeveer 120 uur mee. 4iiii heeft een speciale Android en iPhone app om de firmware / software eenvoudig een update te geven. In onderstaande YouTube video krijg je een goede indruk van de wattage meter. Vragen zijn natuurlijk altijd welkom per telefoon of email.

 

Altijd
Webwinkel keur

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen