opc_loader

Quarq Shimano-compatible DFour power meter met carbon cranks

 • Deze vermogensmeter is ontworpen voor de 11 Speed groepen van Shimano
 • Geschikt voor Ultegra 6800, Dura Ace 9000 en de 105-5800
 • Voorzien van superlichte Exogram Carbon Crank Armen
 • Kies de crankstel lengte die bij je past 175 mm, 172,5 mm, 170 mm of 165 mm
 • Compatibele bottom brackets: GXP, Press Fit GXP, BB30, Press Fit 30, BBright, BB386EVO, BB30A, PF30A
 • Bluetooth en ANT+ werkt met de Garmin Edge serie, Wahoo Fitness ELEMNT Bolt, Polar en vele andere fietscomputers.
 • CR2032 batterijtje gaat 200 uur fietsen mee en is zeer makkelijk te vervangen
 • Maximale afwijking: 1.5%
 • Spider - hart van het crankstel - is CNC gefreesd uit 1 stuk aluminium
 • Linker en rechter balans weergave
 • Cadans - trapritme weergave
 • Waterdicht en 2 jaar garantie
899,00

Lengte crank-arm

 • 170 MM
 • 172.5 MM
 • 175 MM
Bottom Bracket

Niet thuis? Geen punt - Haal je bestelling op bij de Albert Heijn of Gamma
Kies je afhaalpunt zometeen bij het afrekenen.....

Voorraad
Aantal op voorraad:
  2  items
Verzendmethode
Post NL:
0,00
Levertijd:
Vandaag voor 16.00 besteld, morgen gratis bezorgd
Beschrijving

Dit is de nieuwste generatie wattagemeter van SRAM, de DFour. Een doorontwikkeling van het Dzero platform speciaal gemaakt voor de Shimano groepen 105 (5800), de Ultegra (6800) en de Dura Ace (9000) (let op voor de 9100 Dura Ace is er een ander versie). SRAM maakt alweer 10 jaar wattagemeters voor de fiets en inmiddels is de bouwkwaliteit fenominaal. De vermogensmeter heeft een afwijking van maximaal 1.5%, ongekend. De Quark meet het vermogen in het hart van het crankstel. In het Engels heet dat de 'Spider' in het Nederlands heb ik daar nog geen vertaling of term voor gevonden. De spider van deze set is gefreesd uit 1 stuk aluminium. De traparmen zelf zijn full carbon. Dus ben je in de markt om een vermogensmeter te kopen voor je racefiets kun je 2 vliegen in een klap doen. Een wattage meter en ultra stijve traparmen in 1 set.

De kettingbladen van je huidige Shimano groep zet je eenvoudig over op de Quark Power Meter

Deze set is compatibel met de 11-Speed 105,Ultegra en Dura-Ace groepen van Shimano je zet de huidige kettingbladen dus over op dit nieuwe crankstel. Gewicht van deze set is overigens 588 gram. Een cadans sensor is al ingebouwd bij deze SRAM, ook corrigeert hij de wattage output met de buiten temperatuur omdat de torsie van het materiaal anders reageert bij verschillende temperaturen. Met de Quarq app voor de iPhone of Android kun je eventueel nieuwe beschikbare firmware installeren en ook een Zero kallibratie uitvoeren. Maar dat kan natuurlijk ook met een Garmin, Wahoo, Sigma of Polar fietscomputer. De meter is zowel comaptibel met ANT+ als met Bluetooth.

Let even goed op de Bottom Bracket van je fiets

In de loop der jaren zijn er inmiddels heel veel uitvoeringen van Bottom Brackets op de markt verschenen. Het GXP systeem oftewel Giant X-Pipe en  het BB30 (Bottom Bracket 30 mm) systeem zijn inmiddels de meest gebruikte versies. Dan is er nog het monteren van 1 van deze twee sytemen, de lagers voor de trapas kunnen aan de buiten kant van je frame (noemen ze ook wel Cups), dan draai je ze in het schroefdraad dat eventueel al in je frame zit (Engels of BSA genoemd) Of je perst het GXP of BB30 systeem in je frame dat noemen ze dan weer Press-Fit.  Zo onstaat er de mogelijkheid om 30 mm trapassen/cranks (bv SRAM-Cannondale) te monteren of 24/22 mm (bv Shimano) Maar goed de crankset zit al in de doos, dus wat je even moet doen is kijken welk Bottom Bracket systeem er nu in je frame zit. Mocht je overigens een BB386EVO syteem hebben, kies dan de BB30 versie want daar zitten de spacers voor die Bracket al standaard in de doos. De diameter van de spider is de standaard Shimano maat van 110 mm. Mocht je twijfelen, aarzel niet en geef i-Mobile even een belletje of een mailtje dan kijken we er samen even naar.

Kortom wil je in 1 klap je crankstel upgraden naar het stijve koolstofvezel of te wel carbon en je fiets voorzien van een Dual wattagemeter dan heb je met deze Quark dFour een investering waar je jaren lang plezier van gaat hebben.

In het onderstaand YouTube filmpje zie je een combinatie van de Quarq wattagemeter met een Dura Ace 52 tands kettingblad.

Altijd
Webwinkel keur

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen