opc_loader

Tigra Sports Trio Hartslag en Cadans sensor

Tigra
€ 99,00

Niet thuis? Geen punt - Haal je bestelling op bij de Albert Heijn of Gamma
Kies je afhaalpunt zometeen bij het afrekenen.....

Voorraad
Aantal op voorraad – bestel spoedig :
  3  items
Verzendmethode
Post NL (Vandaag voor 16.00 besteld, morgen gratis bezorgd):
€ 0,00
Levertijd:
Vandaag voor 16.00 besteld, morgen gratis bezorgd
Beschrijving

Deze Tigra Trio sensor is een erg goed alternatief voor een traditionele hartslagmeter. Niet iedereen vindt die fijn zitten. De eerste hardloop horloge's met optische hartslag meting waren niet erg nauwkeurig en veroorzaakte vervelende spike's. Maar dat is alweer wat jaren terug en inmiddels is de nauwkeurigheid nagenoeg gelijk. Deze Tigra Trio maakt gebruik van de Valencell Precision Biometrics sensor en die wordt ook gebruikt in de Jabra Sport Pulse, de nieuwe Jabra Elite en de Scosche Rytm+. Je kunt de hrm dragen op je onderarm, bovenarm of op de enkel. Bij het hardlopen zul je gemiddeld genomen ongeveer 3 bpm hoger uitkomen bij het dragen op je bovenlichaam en 5 gemiddeld bij het fietsen op je onderbeen. Dat kun je toch als behoorlijk nauwkeurig beschouwen.

De sensor meet ook de cadans bij het fietsen en hardlopen

Groot pluspunt is dat de sensor ook het loopritme meet als je aan het hardlopen bent en de cadans als je fietst. En dit doet hij echt goed, 1 of 2 RPM afwijking met een traditionele magneet Garmin sensor. De Tigra Trio 3-in-een Fitness sensor werkt overigens met Bluetooth 4.0, compatible met alle bekende Strava, Runtastic, Wahoo Fitness Apps op de iPhone of Galaxy. Wil je hem koppelen direct aan je fietscomputer of GPS Hardloop horloge check dan of deze voorzien is van bluetooth want de sensor is niet ANT+ compatible. De sensor is overigens waterdicht en wordt met twee Lycra/Spandex bandjes geleverd, een korte voor de arm en een langere voor de been.

Batterij vervangen is niet nodig

De trio laadt je makkelijk op via een usb kabel en kun je dan 8 uur continu hartslag laten meten voordat je hem weer op moet laden. Een LED op heart rate monitor laat zien of hij aan staat, gekoppeld is of opgeladen moet worden.

Specificaties Tigra Sport Trio:

  • Laag in gewicht: 44 gram en waterdicht
  • Oplaadbaar via USB 
  • Afmeting sensor: 41 x 41 x 14 mm
  • Comfortabel: sensor voorzien van zacht siliconen buitenkant, en klittenband van Lycra/Spandex met ventilatie gaatjes
  • Bluetooth 4.0 gegevensoverdracht
  • Meet hartslag en cadans bij het fietsen of hardlopen
  • Ideaal alternatief voor een hartslag borstband

Review van deze Tigra Sensor

Een Australische sport blog The BikeLane heeft deze sensor uitvoerig getest, wellicht interessant op te lezen zodat u een goede indruk krijgt van de mogelijkheden

Altijd
Webwinkel keur

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk