opc_loader

Stryd Footpod v2 ANT+ Bluetooth

Stryd

In het kort: de Stryd-footpod toont je:

  • vermogen - wattage
  • afgelegde afstand, contacttijd aan de grond
  • tempo (snelheid), pasfrequentie
  • Analyse op je Stryd PowerCenter of Garmin Connect account van: Running Efficiency, Training Intensity, Run Form
  • transmissie: ANT+, Bluetooth
  • licht: 10 gram, waterdicht en stootvast
  • Draadloos oplaadbare batterij (enkele weken bruikbaar)
  • in de doos: Stryd, laad station, laad kabel, 2 schoen clips.

De Stryd werkt samen met de horloges: Polar V800 Garmin FR 15, 225, 230, 235, 620, 630, 920XT, 735XT,Fenix 2, 5X, 3 HR,Vivoactive serie ,Suunto Spartan, Ultra, Ambit 2 en 3.
Ook is er ondersteuning voor de Apple Watch.

Horloge is geen must, de Stryd communiceert ook met de iOs iPhone app en Android app.

€ 229,00
x

Niet thuis? Geen punt - Haal je bestelling op bij de Albert Heijn of Gamma
Kies je afhaalpunt zometeen bij het afrekenen.....

Voorraad
Aantal op voorraad – bestel spoedig :
 -2 items
Verzendmethode
Post NL (Vandaag voor 16.00 besteld, morgen gratis bezorgd):
€ 0,00
Levertijd:
Vandaag voor 16.00 besteld, morgen gratis bezorgd
Beschrijving

Snelheid, tijd, hartslag zijn hulpmiddelen die iets zeggen over onze fitheid, ze helpen bij het hardlopen maar ze zeggen minder over de intensiteit, de inspanning waarmee we trainen. En als we met de verkeerde intensiteit trainen dan heeft dat effect op ons trainingsschema. Je herstelt niet snel genoeg voor een volgende training of de training is niet zwaar genoeg geweest om profijt te hebben. Wat we nodig hebben is een cijfer dat onze inspanning kwantificeert, objectief en op ieder moment van onze training of race. Dat is nu precies wat de Stryd Wattage Meter voor het hardlopen voor je doet. Dat cijfer is het wattage, het geleverde vermogen dat je inspanning laat zien die je op dat moment levert. Of je nu kilometers maakt op het asfalt of aan het trailrunnen bent in de heuvels van Limburg. Nauwkeuriger dan ooit kun je meten hoeveel inspanning je lichaam moet leveren.

242 liefhebbers van hardlopen gingen je voor op i-Mobile.nl

Neem twijfel weg of je goed aan het trainen bent, monitor je vooruitgang. De Stryd 2.0 vermogensmeter geeft je in feite op je pols inzicht in loop efficiëntie capaciteiten waar je voorheen voor naar het laboratorium moest. Een footpod die continu een combinatie van 12 variabelen meet. Denk daarbij aan de helling, versnelling van je lichaam in drie richtingen: horizontaal, verticaal en zijwaarts, pasritme, de grond contact tijd, verticale oscillatie en meer. De Stryd weet of je springt van een steen of dat de ondergrond zacht en modderig is. Met die meet gegevens wordt het loopvermogen of wattage gecalculeerd en weergegeven op je horloge. Niet langer hoef je af te gaan op gevoel, snelheid of hartslag, die geven niet de werkelijke inspanning weer. Mooie van wattage is dat net als bij het fietsen het niet afhankelijk is van bijvoorbeeld wind of heuvel of ondergrond. Hartslag is een goed hulpmiddel maar is onderhevig aan stress, voeding, verkoudheid, temperatuur et cetera.

2 Gratis boeken t.w.v. 35,95

Nieuwe meet gegevens en cijfers. Ik hoor je denken: Leuk maar hoe kan ik die kennis gebruiken, hoe ga ik er nu beter, efficiënter en sneller van lopen? Het wordt allemaal uitgelegd in dit boek van de auteurs van Het Geheim van Hardlopen en Het Geheim van Wielrennen; Hans van Dijk en Ron van Megen. Bij aanschaf van de Stryd footpod geef ik je dit boek cadeau om weg te helpen. Naast deze 220 pagina's tellende paperback krijg je ook een e-book Run with Power van Jim Vance. Boordevol trainingsschema's voor de marathon, triathlon, 10k en halve marathon. Met al deze kennis weet je precies deze nieuwe loop wattage data te interpreteren, power training zones toe te passen en je prestaties stapsgewijs te verbeteren.

Waarom de Stryd sensor kopen ?

Op de lange termijn zal de sensor je helpen efficiënter te lopen. De loopefficiëntie (RE) wordt traditioneel uitgedrukt in de hoeveelheid zuurstof die je nodig hebt om een kilometer af te leggen. (VO2). De graadmeter die wordt gehanteerd om iemands vermogen te bepalen is de VO2-Max; het maximale volume zuurstofgas dat je lichaam bij inspanning kan opnemen. De loopefficiëntie wordt bepaald door een combinatie van factoren, zoals lichaamsbouw, je loopstijl en stofwisseling. Tot op heden kon je loopefficiëntie enkel in een Sport Medisch Adviescentrum gemeten worden. Op basis van laboratoriumonderzoek blijkt de Stryd een even goed inzicht te bieden in het loopvermogen van een hardloper. Ik citeer bovenstaand één van de schrijvers van 'Het geheim van hardlopen' en artikel in de november issue van RunnersWorld de emeritus hoogleraar Hans van Dijk.

 

Ook voor snelheid, afstand, pasfrequentie is dit een waanzinnig goede footpod

Op korte termijn krijg je een footpod die uit de doos meteen super nauwkeurig is, je hoeft hem niet te kalibreren, nooit niet. Hij geeft de exacte snelheid, wattage, tijden en loopritme door aan je horloge. Ook op een indoor of een 400 meter atletiekbaan! Geen gedoe met de GPS dus. Nieuw in 2019 is de RSS de Running Stress Score, 1 getal dat na je training aangeeft of je goed en of je genoeg hebt getraind. De footpod weegt 10 gram, is sterk en licht omdat het verstevigd is met carbon-fiber en is waterbestendig. Laden is zeer eenvoudig met de meegeleverde lader en na een uurtje laden is de Stryd (spreek uit als Strijd footpod) weer vol en klaar voor een maand gebruik. Een led lampje gaat knipperen als de batterij bijna op is. Je kan hem koppelen middels ANT+ of bluetooth met een hardloop horloge of smartphone. De footpod heef geen usb ingang die kapot kan gaan wat hij laat via twee magnetische contacten.

In de verpakking

In de verpakking zitten naast de Stryd zelf een lader en 2 houdertjes voor op je schoen.

Hulp bij je training en in je wedstrijd

Zodra je een account aanmaakt op het Stryd platform en je gegevens gaat uploaden, opent zich een wereld van gegevens. Zo kun je een doel instellen zoals een 10k, halve marathon of een hele bijvoorbeeld. Je kunt dan jouw gegevens vergelijken met ander lopers die ook voor een bepaalde afstand trainen. Zo kun je zien waar je extra aandacht aan moet besteden zoals kracht of duurvermogen. Stryd help je met training schema's en tips. Tijdens je wedstrijd kan hij het wattage aangeven wat je het beste kan lopen om jouw beste tijd neer te zetten. Op dit blog vind je tal van artikelen over hoe de Stryd je kan helpen bij het hardlopen

Video Nieuwe update firmware 2019

Hoe gebruik je de Stryd als footpod op een Garmin 235

Reviews van de Stryd Footpod versie 2019

 

 

 

 

 

Alex Geradts

08-04-2019

De Stryd werkt verrassend accuraat en betrouwbaar.

 

 

 

 

 

Jeroen Vlugt

12-03-2019 >

De Stryd heb ik inmiddels een paar weken in bezit en goed getest. Het koppelen met Garmin FR235 werkt probleemloos. De connectie maken met de iPhone gaat ook snel en makkelijk (wel even de Stryd app een keer helemaal opnieuw opstarten). De Stryd zelf is klein en licht, hij valt op je schoen nauwelijks op. En je merkt er dus ook niks van bij het hardlopen. Tijdens het lopen krijg je direct te zien welk wattage je loopt en kan op die manier dus exact bepalen in welke zone je wil lopen. Dat werkt makkelijker dan bijvoorbeeld HR en / of Pace. Binnenkort twee keer gebruiken bij een wedstrijd om te zien hoe dat gaat. Kortom, het is geen goedkoop apparaatje maar voor mij zeker de investering waard. Een klein nadeel vind ik zelf dat ik met het uploaden naar Trainingpeaks nu twee keer dezelfde gegevens krijg (vanuit Stryd Powercenter en Garmin Connect). Maar dat is te verhelpen door 1 training te verwijderen.

 

 

 

 

 

Brigitta, Konigswinter

05-04-2019

Einwandfreie Abwicklung und Funktion. Topp!

 

 

 

 

 

Joris

11-02-2019

Ik ben sinds enige tijd aan het trainen met de Stryd Footpod hij is erg makkelijk in gebruik. Heb zelf een Suunto met een power instelling dus snel en gemakkelijk aan de slag. Het was voor mij wel een nieuwe beleving van de hartslag naar wattages. Het grote voordeel vind ik bij intervallen de Stryd pakt het gelijk op terwijl de hartslag pas later komt. Voor mijn gevoel ben ik wel anders gaan lopen veel gerichter en met veel meer informatie. Vindt het voor mijn hardlopen een goede aanvulling de info.

 

 

 

 

 

Stephan

03-01-2019

De stryd inmiddels een ruime maand in bezit. Nu vooral nog wennen en testen. Wel makkelijk om tijdens een wedstrijd over heuvelachtige omgeving te gebruiken. De komende tijd nog veel testen en data verzamelen. In combinatie met een horloge reageert de stryd behoorlijk snel (seconde of 5) en is hierdoor nauwkeuriger dan een hartslag. Echter houdt de stryd geen rekening met het wind effect. Geen product voor een beginnende loper, maar wel als je specifiek met data van hardlopen aan de slag wilt.

Aanbevolen artikelen:

Altijd
Webwinkel keur

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk