opc_loader
2018 Stryd Footpod ANT+ Bluetooth

2018 Stryd Footpod ANT+ Bluetooth

Stryd

In het kort: de Stryd-footpod toont je:

  • vermogen - wattage
  • afgelegde afstand, contacttijd aan de grond
  • tempo (snelheid), pasfrequentie
  • Analyse op je Stryd PowerCenter of Garmin Connect account van: Running Efficiency, Training Intensity, Run Form
  • transmissie: ANT+, Bluetooth
  • licht: 10 gram, waterdicht en stootvast
  • Draadloos oplaadbare batterij (enkele weken bruikbaar)
  • in de doos: Stryd, laad station, laad kabel, 2 schoen clips.

De Stryd werkt samen met de horloges: Polar V800 Garmin FR 15, 225, 230, 235, 620, 630, 920XT, 735XT,Fenix 2, 5X, 3 HR,Vivoactive serie ,Suunto Spartan, Ultra, Ambit 2 en 3

Horloge is geen must, de Stryd communiceert ook met de iOs iPhone app en Android app.

€ 229,00
x

Niet thuis? Geen punt - Haal je bestelling op bij de Albert Heijn of Gamma
Kies je afhaalpunt zometeen bij het afrekenen.....

Voorraad
Aantal op voorraad – bestel spoedig :
 0 items
Verzendmethode
Post NL (Vandaag voor 16.00 besteld, morgen gratis bezorgd):
€ 0,00
Levertijd:
Vandaag voor 16.00 besteld, morgen gratis bezorgd
Beschrijving

Snelheid, tijd, hartslag zijn hulpmiddelen die iets zeggen over onze fitheid, ze helpen bij het hardlopen maar ze zeggen minder over de intensiteit, de inspanning waarmee we trainen. En als we met de verkeerde intensiteit trainen dan heeft dat effect op ons trainingsschema. Je herstelt niet snel genoeg voor een volgende training of de training is niet zwaar genoeg geweest om profijt te hebben. Wat we nodig hebben is een cijfer dat onze inspanning kwantificeert, objectief en op ieder moment van onze training of race. Dat is precies wat de Stryd Wattage Meter voor het hardlopen voor je doet. Dat cijfer, het geleverde vermogen laat zien met 1 getal, of je nu kilometers maakt op het asfalt of aan het trailrunnen bent. Nauwkeuriger dan ooit kun je meten hoeveel inspanning je lichaam moet leveren.

156 liefhebbers van hardlopen gingen je voor op i-Mobile.nl

Neem twijfel weg of je goed aan het trainen bent, monitor je vooruitgang. De Stryd 2.0 vermogensmeter geeft je in feite op je pols inzicht in loop efficiëntie capaciteiten waar voorheen je naar het laboratorium moest. Een footpod die continu een combinatie van 12 variabelen meet. Denk daarbij aan de helling, versnelling van je lichaam in drie richtingen: horizontaal, verticaal en zijwaarts, pasritme, de grond contact tijd, verticale oscillatie en meer. De Stryd weet of je springt van een steen of dat de ondergrond zacht en modderig is. Met die meet gegevens wordt het loopvermogen of wattage gecalculeerd en weergegeven op je horloge. Niet langer hoef je af te gaan op gevoel, snelheid of hartslag, die geven niet de werkelijke inspanning weer. Mooie van wattage is dat net als bij het fietsen het niet afhankelijk is van bijvoorbeeld wind of heuvel of ondergrond. Hartslag is een goed hulpmiddel maar is onderhevig aan stress, voeding, verkoudheid, temperatuur et cetera. In dit 1e jaar dat ik de Stryd nu in de verkoop heb, heb ik 156 mensen blij kunnen maken met een Stryd. Ik heb er tot nu toe pas 1 terug gekregen van iemand die het wat teveel aan data vond.

2 Gratis boeken t.w.v. € 35,95 Hardlopen met Power van Hans van Dijk en Ron van Megen & Run with Power

Nieuwe meet gegevens en cijfers. Ik hoor je denken: Leuk maar hoe kan ik die kennis gebruiken, hoe ga ik er nu beter, efficiënter en sneller van lopen? Het wordt allemaal uitgelegd in dit boek van de auteurs van Het Geheim van Hardlopen en Het Geheim van Wielrennen; Hans van Dijk en Ron van Megen. Bij aanschaf van de Stryd footpod geef ik je dit boek cadeau om weg te helpen. Naast deze 220 pagina's tellende paperback krijg je ook een e-book Run with Power van Jim Vance. Boordevol trainingsschema's voor de marathon, triathlon, 10k en halve marathon. Met al deze kennis weet je precies deze nieuwe loop wattage data te interpreteren, power training zones toe te passen en je prestaties stapsgewijs te verbeteren.

De Stryd Footpod laadt draadloos op.

De footpod weegt 10 gram, sterk en licht omdat het verstevigd is met carbon-fiber en is volledig waterdicht. Laden is zeer eenvoudig, je legt hem op het meegeleverde laadplateau en in een uurtje is de Stryd (spreek uit als Strijd footpod) weer vol en klaar voor een maand gebruik. Een led lampje gaat knipperen als de batterij bijna op is. Je kan hem koppelen middels ANT+ of bluetooth met een hardloop horloge of smartphone. Geen kabels meer nodig, geen usb ingang die kapot kan gaan.

Waarom zou ik deze Stryd sensor kopen ?

Op de lange termijn zal de sensor je helpen efficiënter te lopen. De loopefficiëntie (RE) wordt traditioneel uitgedrukt in de hoeveelheid zuurstof die je nodig hebt om een kilometer af te leggen. (VO2). De graadmeter die wordt gehanteerd om iemands vermogen te bepalen is de VO2-Max; het maximale volume zuurstofgas dat je lichaam bij inspanning kan opnemen. De loopefficiëntie wordt bepaald door een combinatie van factoren, zoals lichaamsbouw, je loopstijl en stofwisseling. Tot op heden kon je loopefficiëntie enkel in een Sport Medisch Adviescentrum gemeten worden. Op basis van laboratoriumonderzoek blijkt de Stryd een even goed inzicht te bieden in het loopvermogen van een hardloper. Ik citeer bovenstaand één van de schrijvers van 'Het geheim van hardlopen' en artikel in de november issue van RunnersWorld de emeritus hoogleraar Hans van Dijk. 

Ook voor snelheid, afstand, pasfrequentie is dit een waanzinnig goede footpod

Op korte termijn krijg je een footpod die uit de doos meteen super nauwkeurig is, je hoeft hem niet te kalibreren, nooit niet. Hij geeft de exacte snelheid, wattage, tijden en loopritme door aan je horloge. Ook op een indoor of een 400 meter atletiekbaan! Geen gedoe met de GPS dus. Nieuw in 2018 is de RSS de Running Stress Score, 1 getal dat na je training aangeeft of je goed en of je genoeg hebt getraind. Lees er hier meer over..

Beoordelingen (7)
2018 Stryd Footpod ANT+ Bluetooth
Recensie 1 tot en met 6 (van de 7 recensies). Resultaat: 12Volgende Toon alles
Erg tevreden over mijn Stryd. Meet heel precies heel veel parameters. Ik gebruik hem vooral om mijn running efficiency te verbeteren.
Eenvoudig in het gebruik. Ook goed te koppelen aan Strava.
Enig nadeel(tje) is dat om de gegevens te analyseren je naar de website (powercenter) moet gaan. Dit kan niet via de app (die geeft alleen gemiddelden weer). Wellicht komt dit in de toekomst nog. Overigens analyseert het wel een stuk makkelijker vanaf een laptop of ipad scherm.

Wat is de beoordeling?: [5 van de 5 sterren]
De Stryd werkt verrassend accuraat en betrouwbaar.
Wat is de beoordeling?: [5 van de 5 sterren]
De Stryd heb ik inmiddels een paar weken in bezit en goed getest. Het koppelen met Garmin FR235 werkt probleemloos. De connectie maken met de iPhone gaat ook snel en makkelijk (wel even de Stryd app een keer helemaal opnieuw opstarten).

De Stryd zelf is klein en licht, hij valt op je schoen nauwelijks op. En je merkt er dus ook niks van bij het hardlopen. Tijdens het lopen krijg je direct te zien welk wattage je loopt en kan op die manier dus exact bepalen in welke zone je wil lopen. Dat werkt makkelijker dan bijvoorbeeld HR en / of Pace.

Binnenkort twee keer gebruiken bij een wedstrijd om te zien hoe dat gaat.

Kortom, het is geen goedkoop apparaatje maar voor mij zeker de investering waard. Een klein nadeel vind ik zelf dat ik met het uploaden naar Trainingpeaks nu twee keer dezelfde gegevens krijg (vanuit Stryd Powercenter en Garmin Connect). Maar dat is te verhelpen door 1 training te verwijderen.

Wat is de beoordeling?: [5 van de 5 sterren]
Brigitta, Königswinter -Germany: Einwandfreie Abwicklung und Funktion. Topp!
Wat is de beoordeling?: [5 van de 5 sterren]
Ik ben sinds enige tijd aan het trainen met de Stryd Footpod hij is erg makkelijk in gebruik. Heb zelf een Suunto met een power instelling dus snel en gemakkelijk aan de slag. Het was voor mij wel een nieuwe beleving van de hartslag naar wattages. Het grote voordeel vind ik bij intervallen de Stryd pakt het gelijk op terwijl de hartslag pas later komt. Voor mijn gevoel ben ik wel anders gaan lopen veel gerichter en met veel meer informatie. Vindt het voor mijn hardlopen een goede aanvulling de info.
Wat is de beoordeling?: [5 van de 5 sterren]
Teije uit Nijmegen: Na mij enige tijd georiënteerd te hebben in de mogelijkheden van de Stryd, besloten om er een aan te schaffen. Ik ben een redelijk fanatiek loper en altijd op zoek naar innovatieve ideeën en toepassingen om daarmee mijn eigen prestaties naar een hoger niveau te tillen. De Stryd paste precies in dat plaatje. Vanuit het fietsen kende ik het principe van trainen op vermogen al een tijdje en in korte tijd heeft het daar een dominante plek als trainingsmethode ingenomen. Niet alleen vanwege de mogelijkheid om te trainen in een bepaalde vermogenszone, maar ook door de schat aan informatie over looptechniek en loopefficiëntie die de footpod voor mij berekend.

Ik gebruik mijn Stryd bij iedere hardlooptraining. Tijdens de training bekijk ik mijn ‘real-time’ wattages, maar misschien nog wel interessanter zijn..

Lees deze review hier verder


Wat is de beoordeling?: [5 van de 5 sterren]
Resultaat: 12Volgende Toon alles
Recensie 1 tot en met 6 (van de 7 recensies). Resultaat: 12Volgende Toon alles

Aanbevolen artikelen:

Altijd
Webwinkel keur
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk