opc_loader

Stryd Footpod v3 ANT+ Bluetooth met Wind detectie

In het kort: de Stryd-footpod v3 toont je:

 • Vermogen - wattage
 • Afgelegde afstand, contacttijd aan de grond
 • Tempo (snelheid), pasfrequentie
 • De nieuwe Stryd laat je in real-time zien hoeveel power de tegenwind je kost of hoeveel voordeel je hebt bij een rugwind of het voordeel indien je in de luwte van een groepje loopt.
 • Bij een lange afstand en een flinke wind kun je veel voordeel hebben door je strategie tijdens je run aan te passen. Zo loop je niet door je lactaat drempel bij een flinke tegenwind en laat je geen tijd liggen als het verantwoord is om harder te lopen bij een rugwind.
 • Analyse op je Stryd PowerCenter of Garmin Connect account van: Running Efficiency, Training Intensity, Run Form
 • Transmissie: ANT+, Bluetooth
 • Licht: 10 gram, waterdicht en stootvast
 • Oplaadbare batterij via een cradle en mini usb (enkele weken bruikbaar)
 • In de doos: Stryd, lader, laad kabel, 2 schoen clips.
 • De Stryd werkt onder andere samen met de horloges: Polar V800,  Vantage M,  Garmin FR 15, 225, 230, 235, 620, 630, 920XT, 735XT, 935, 945, Fenix 6, 5X, 3 HR,Vivoactive serie , Suunto Spartan, Ultra, Ambit 2 en 3. Ook is er ondersteuning voor de Apple Watch 5. Kijk voor de volledige lijst hier. 
 • Nieuw in deze doorontwikkelde 3e versie van de Stryd: wind sensor, een temperatuur, luchtvochtigheid en magneto sensor. De motion sensor is nauwkeuriger, is er 64 maal meer opslagruimte en is de informatie LED feller en daardoor beter zichtbaar. 
 • Horloge is geen must, de Stryd communiceert ook met de iOs iPhone app en Android app.
 • Deze nieuwste versie heeft een nieuwe schoenclip, gemaakt van een zachtere kunststof. Je schuift/klikt de Stryd footpod daar in, je hoeft de clip niet meer licht te buigen zoals bij de vorige versie.
229,00

Niet thuis? Geen punt - Haal je bestelling op bij de Albert Heijn of Gamma
Kies je afhaalpunt zometeen bij het afrekenen.....

Voorraad
Aantal op voorraad:
  4  items
Verzendmethode
Post NL:
0,00
Levertijd:
Vandaag voor 16.00 besteld, morgen gratis bezorgd
Beschrijving

De Stryd vermogensmeter voor bij het hardlopen bestaat alweer sinds 2014. Het eerste model was een hartslagmeter met een motionsensor en heel veel algoritme berekeningen. De tweede versie was een footpod waarin 12 variabelen werden gemeten om het wattage te bereken en veel minder algoritme. En in deze nieuwe 3e versie van de Stryd zijn weer een aantal spectaculaire toevoegingen en verbeteringen om het geleverde vermogen nog exacter en consistenter weer te geven. Zo is toegevoegd een temperatuur, vochtigheid en magneto sensor, is de motion sensor nauwkeuriger, is er 64 maal meer opslagruimte en is de informatie LED feller en daardoor beter zichtbaar. De antenne is sterker zodat ook de Garmin Fenix 5 serie goed werkt met de Stryd v3 footpod. De belangrijkste toevoeging is echter een sensor die de wind meet. In de clip waarmee je de Stryd 3 aan je schoenveters bevestigt, zit een opening met een luchtkanaal naar een gaatje, de “wind port”, in de onderkant van de Stryd. De werking van de wind port is vergelijkbaar met de in de luchtvaartindustrie toegepaste pitotbuis voor meting van de windsnelheid. De Stryd meet hierdoor heel precies de actuele situatie en heeft het meteen door als je in de luwte van een groepje loopt, of beschut achter een rij woningen of een bosje. Het wattage dat je verliest door tegen wind of juist wint met een rugwind wordt weergegeven en opgeteld bij het totale wattage. Het voordeel is evident, het wordt makkelijk om net onder je omslagpunt met een forse tegenwind te lopen en vice versa met wind mee of achter een groepje. Resultaat? een snellere overall tijd. Een giga innovatie uitvoerig getest, er zijn white papers beschikbaar, en bijvoorbeeld ook getest door bekende sport blogger DC Rainmaker in een windtunnel. Op internet lees je ook over een versie 4 maar dat is een misverstand op een runners blog. Deze Stryd v3 met wind detectie is anno nu, maart 2020 de nieuwste en laatste versie van Stryd. 

Snelheid, tijd, hartslag zijn hulpmiddelen die iets zeggen over onze fitheid, ze helpen bij het hardlopen maar ze zeggen minder over de intensiteit, de inspanning waarmee we trainen. En als we met de verkeerde intensiteit trainen dan heeft dat effect op ons trainingsschema. Je herstelt niet snel genoeg voor een volgende training of de training is niet zwaar genoeg geweest om profijt van te hebben. Wat we nodig hebben is een cijfer dat onze inspanning kwantificeert, objectief en op ieder moment van onze training of race. Dat is nu precies wat de Stryd Wattage Meter voor het hardlopen voor je doet. Dat cijfer is het wattage, het geleverde vermogen dat je inspanning laat zien die je op dat moment levert. Of je nu kilometers maakt op het asfalt of aan het trailrunnen bent in de heuvels van Limburg. Nauwkeuriger dan ooit kun je meten hoeveel inspanning je lichaam moet leveren.

Stryd with Wind Detection

Neem twijfel weg of je goed aan het trainen bent, monitor je vooruitgang. De Stryd 3.0 vermogensmeter geeft je in feite op je pols inzicht in loop efficiëntie capaciteiten waar je voorheen voor naar het laboratorium moest. Een footpod die continu een combinatie van variabelen meet. Denk daarbij aan de helling, versnelling van je lichaam in drie richtingen: horizontaal, verticaal en zijwaarts, pasritme, de grond contact tijd, verticale oscillatie en meer. De Stryd weet of je springt van een steen of dat de ondergrond zacht en modderig is. Met die meet gegevens wordt het loopvermogen of wattage gecalculeerd en weergegeven op je horloge. Niet langer hoef je af te gaan op gevoel, snelheid of hartslag, die geven niet de werkelijke inspanning weer. Hartslag is een goed hulpmiddel maar is onderhevig aan stress, voeding, verkoudheid, temperatuur et cetera.

2 Gratis boeken t.w.v. 35,95

Nieuwe meet gegevens en cijfers. Ik hoor je denken: Leuk maar hoe kan ik die kennis gebruiken, hoe ga ik er nu beter, efficiënter en sneller van lopen? Het wordt allemaal uitgelegd in dit boek van de auteurs van Het Geheim van Hardlopen en Het Geheim van Wielrennen; Hans van Dijk en Ron van Megen. Bij aanschaf van de Stryd footpod geef ik je dit boek cadeau om weg te helpen. Naast deze 220 pagina's tellende paperback krijg je ook een e-book Run with Power van Jim Vance. Boordevol trainingsschema's voor de marathon, triathlon, 10k en halve marathon. Met al deze kennis weet je precies deze nieuwe loop wattage data te interpreteren, power training zones toe te passen en je prestaties stapsgewijs te verbeteren.

Waarom de Stryd v3 sensor kopen ?

Op de lange termijn zal de sensor je helpen efficiënter te lopen. De loopefficiëntie (RE) wordt traditioneel uitgedrukt in de hoeveelheid zuurstof die je nodig hebt om een kilometer af te leggen. (VO2). De graadmeter die wordt gehanteerd om iemands vermogen te bepalen is de VO2-Max; het maximale volume zuurstofgas dat je lichaam bij inspanning kan opnemen. De loopefficiëntie wordt bepaald door een combinatie van factoren, zoals lichaamsbouw, je loopstijl en stofwisseling. Tot op heden kon je loopefficiëntie enkel in een Sport Medisch Adviescentrum gemeten worden. Op basis van laboratoriumonderzoek blijkt de Stryd een even goed inzicht te bieden in het loopvermogen van een hardloper. Ik citeer bovenstaand één van de schrijvers van 'Het geheim van hardlopen' en artikel in de november issue van RunnersWorld de emeritus hoogleraar Hans van Dijk.

 

Ook voor snelheid, afstand, pasfrequentie is dit een waanzinnig goede footpod

Op korte termijn krijg je een footpod die uit de doos meteen super nauwkeurig is, je hoeft hem niet te kalibreren, nooit niet. Hij geeft de exacte snelheid, wattage, tijden en loopritme door aan je horloge. Ook op een indoor of een 400 meter atletiekbaan! Geen gedoe met de GPS dus. Nieuw in 2019 is de RSS de Running Stress Score, 1 getal dat na je training aangeeft of je goed en of je genoeg hebt getraind. De footpod weegt 10 gram, is sterk en licht omdat het verstevigd is met carbon-fiber en is waterbestendig. Laden is zeer eenvoudig met de meegeleverde lader en na een uurtje laden is de Stryd (spreek uit als Strijd footpod) weer vol en klaar voor een maand gebruik. Een led lampje gaat knipperen als de batterij bijna op is. Je kan hem koppelen middels ANT+ of bluetooth met een hardloop horloge of smartphone. De footpod heef geen usb ingang die kapot kan gaan wat hij laat via twee magnetische contacten.

In de verpakking

In de verpakking zitten naast de Stryd zelf een lader en 2 houdertjes voor op je schoen.

Verschil tussen de Stryd 2 en Stryd 3

iMobile heeft Ron van Megen en Hans van Dijk, schrijvers van onder andere het boek 'Het Geheim van Hardlopen' en gebruikers van de Stryd footpod een artikel te schrijven over wat nu het verschil is tussen de oude en nieuwe Stryd. Daarnaast komen ook vele andere facetten bij het hardlopen aan bod. Je leest het artikel 'De nieuwe Stryd met winddetectie brengt evolutie én revolutie' hier.

Hulp bij je training en in je wedstrijd

Zodra je een account aanmaakt op het Stryd platform en je gegevens gaat uploaden, opent zich een wereld van gegevens. Zo kun je een doel instellen zoals een 10k, halve marathon of een hele bijvoorbeeld. Je kunt dan jouw gegevens vergelijken met andere lopers die ook voor een bepaalde afstand trainen. Zo kun je zien waar je extra aandacht aan moet besteden zoals kracht of duurvermogen. Stryd help je met training schema's en tips. Tijdens je wedstrijd kun je extra voordeel behalen indien er wind staat. Je kunt zien hoeveel watt je extra moet leveren om er tegenin te lopen en hoeveel watt voordeel je hebt bij een rugwind. Zo voorkom je dat je over je lactaatdrempel gaat en laat je geen tijd liggen als het verantwoord is om sneller te lopen met een rugwind. Op dit blog vind je tal van artikelen over hoe de Stryd je kan helpen bij het hardlopen.

Video Nieuwe update firmware 2019

Hoe gebruik je de Stryd als footpod op bijvoorbeeld een Garmin 235

Altijd
Webwinkel keur

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen